Wat is jouw talent?

Begrijp jouw gedrag door je drijfveren en talenten in kaart te brengen

Jij bent het meest gemotiveerd, effectief en succesvol als je doet waar jij goed in bent. 
Daar heb je het meeste plezier in en het kost je de minste energie. 
Dicht bij je authentieke zelf blijven is de sleutel tot jouw succes.

Ken je talent, weet wie je bent

Als TMA professional bij JOE, Jouw Ontwikkeling Eerst heb ik de afgelopen jaren honderden gesprekken gehad met mensen over hun drijfveren, hun talenten en over doen waar je blij van wordt en waar je goed in bent. Zonder uitzondering mooie en inzichtgevende gesprekken. Het geeft woorden aan wat je diep van binnen al weet en je gevoel je vertelt.

Zo’n gesprek kan ik ook met jou hebben. Een gesprek waarin we  gaan onderzoeken wat jouw behoeften zijn, welk gedrag je inzet om deze behoeften te vervullen.  En hoe je jouw talenten optimaal in kunt zetten in jouw persoonlijk leiderschap.

Als je weet wat je drijfveren en de daarbij behorende talenten zijn, begrijp je beter waarom je doet zoals je doet. Ook waarom gedrag wel eens niet succesvol is, het juist ongewenste resultaten geeft.

Grote kans dat je dan in de valkuil van een van jouw talenten terecht bent gekomen. Het laat ook zien waar je weg bent geraakt van je authentieke zelf., waar je je gedrag hebt aangepast aan wat de omgeving van je verwacht.

De kracht van de Talentscan

Inzicht

Je krijgt gedifferentieerd inzicht in de 22 verschillende drijfveren van jouw persoonlijkheid. Dit helpt je enorm om je eigen motieven en voorkeursgedrag te begrijpen en effectief in te zetten.

Herkenbaar

De talenscan is voor de meeste mensen een soort thuiskomen in zichzelf: De rapportage is treffend en heel herkenbaar.

Positief

Elke uitkomst is goed: Het gaat immers om jou. Hoe extremer een score op een drijfveer, des te groter het talent dat daarin verscholen ligt. En we gaan samen kijken hoe je dat voor je kan laten werken.

Praktisch

Je krijgt inzicht in jouw sterke kanten en hoe je die verder kan ontwikkelen en inzetten, compleet met ontwikkeltips.

Voor jezelf

Met een talentscan neem je het heft in eigen handen: Je weet wat goed voor jou is en wat je ervoor moet doen om dat te bereiken. Je bent eigenaar van jouw eigen ontwikkeling.

Hoe kan jij je talenten in kaart brengen?

In een één op één gesprek

Na een (online) kennismakinggesprek ontvang je een link naar de portal waar de TMA scan voor je klaar staat. Deze vul je op je gemak thuis in. Heb je de scan afgerond, maak ik een afspraak met je om de TMA rapportage over jouw drijfveren en talenten in een één op één gesprek van circa 2 uur met je door te nemen.

Naast informatie over je talenten en drijfveren vind je in het rapport 

  • Overzicht van je kwaliteiten en valkuilen 
  • Informatie over jouw ideale werkomgeving em voorkeur in management,
  • Wat jouw leer- en ontwikkelstijl is
  • Wat een goede manier is om met je te communiceren 

En je krijgt toegang tot je eigen dashboard met alle informatie uit je rapportage.

In de Workshop Wat is jouw Talent?

Na een (online) kennismakingsgesprek ontvang je een link naar de portal waar de TMA scan voor je klaar staat. Deze vul je op je gemak thuis in.

In de workshop ontvang je jouw TMA rapportage en krijg je in de ochtend uitleg over alle drijfveren en talenten. In de middag ga je in de praktijk ervaren welke talenten jij inzet in contact met een paard en met de andere deelnemers . Het is een dag met samen leren, ervaren, lachen en soms een traan. In een speelse vorm heb je ervaren hoe jij je talenten inzet.

Aan het einde van de dag heb je inzicht in jouw drijfveren en talenten én weet je wat jouw valkuilen zijn en hoe deze te dichten. Na afloop van de workshop krijg je toegang tot je eigen dashboard met alle informatie uit je rapportage.

Jouw talenten erkennen is de eerste stap op jouw ont-wikkel-pad.