Leiderschap begint bij de leiding nemen over jezelf en je eigen leven

Vijf rollen van de Meesterherder als basis voor Authentiek Leiderschap

Je talenten op een zodanige wijze inzetten dat je op Authentieke wijze leiding geeft aan jezelf, aan jouw leven en aan de wereld om je heen. Dat maakt het mogelijk om te zijn wie je werkelijk bent en het leven te leiden dat jij graag wilt.

Hoe meer jij jouw Authentiek leiderschap ontwikkelt, hoe beter en makkelijker je leiding geeft aan anderen. Vanuit verbinding neem je dan moeiteloos je plek in, geef je je grenzen aan, neem je de leiding en geef je sturing aan jezelf en/of de opdracht waar je met je team of bedrijf voor staat. 

Wat kunnen we over leiderschap leren van een kudde paarden?

Traditionele herdersculturen leven samen met kuddes van paarden en/of runderen. Ze beheren deze kuddes zonder dat ze de dieren in stallen of weides opsluiten. Ze trekken door graasgebieden gedurende de verschillende seizoenen, langs waterbronnen. 

De herders hebben zich een aantal leiderschapsrollen eigen gemaakt die te zien zijn in het natuurlijk gedrag van een kudde paarden, Deze rollen zien we ook terug in hoe mensen in groepen leven en functioneren. Mensen zijn sociale wezens, hebben behoefte aan contact met andere mensen en leven met andere mensen bij elkaar in een huis, een dorp, een stad. 

 

In een werkomgeving hebben we ook contact met andere mensen, in de vorm van collega’s, teams, klanten en leveranciers. In elke groep mensen zie je deze leiderschapsrollen terug, we hebben ze namelijk van nature al in ons.

Kennis van deze rollen draagt bij aan goed functioneren als individu, maar ook bv. als teamlid en als manager. Het in kunnen zetten van alle rollen en er goed tussen kunnen schakelen is van essentieel belang in persoonlijk leiderschap en in leiderschap in relatie tot teams en organisaties.

Training Authentiek Leiderschap

Om er voor anderen te kunnen zijn én ook om leiding te geven, is het kennen van je eigen grenzen en het innemen van jouw plek een belangrijk voorwaarde. Je kunt dan letterlijk en figuurlijk in je kracht blijven staan. 

In het 3-daagse programma nemen we je mee door vijf rollen die nodig zijn om op authentieke en gebalanceerde wijze leiding te kunnen geven aan jezelf  en van daaruit aan de taken en functies die je hebt in jouw (werkzame) leven. 

Voorafgaand aan het programma ontdek jij jouw drijfveren en talenten. In het programma leggen de link tussen de rollen en jouw talenten. Welke talenten helpen jou bij het inzetten van elke  rol.

De 3-daagse is gebaseerd op de Vijf Rollen van Meesterherder van Linda Kohanov.  Het programma is heel ervaringsgericht waardoor je gegarandeerd met nieuwe  inzichten naar huis gaat. Je gereedschaps kist wordt gevuld met tools die je praktisch in kunt zetten.

Doel van het programma

  • Kennis maken met het model van de vijf rollen.
  • Inzicht krijgen in welke rol(len) je bij voorkeur inzet en welke rollen minder makkelijk.
  • De waarde van elke rol ervaren.
  • Bewuste keuze maken welke rol je op ieder moment inzet.
  • Balans brengen in de inzet van de rollen.

Resultaat van het programma

  • Na “intern” onderzoek en praktisch heb je ervaren hoe dit bij jou werkt en neem je voortaan je beslissingen op een wijze die goed is voor jou en voor de wereld om je heen.
  • Je weet welk rol op welk moment ingezet moet worden om te bereiken wat jij graag wilt en je doet dit ook.
  • Je hebt inzicht in welke rol(len) je meer of minder te doen hebt om je leiderschap meer in balans te brengen.

Praktische zaken

De 3-daagse bestaat uit 2 opeenvolgende dagen van 10.00 tot 16.30. De 3e dag is een terugkomdag en deze wordt in overleg met de deelnemers gepland. Wil je meer informatie, of heb je belangstelling om mee te doen, neem dan contact met me op.

Het maximum aantal deelnemers aan de training is 4. Hierdoor is er veel ruimte voor individuele aandacht en praktische oefening.

Deelname aan 3-daagse kost € 1.595,- ex. btw. Dit is inclusief TMA scan + on-line duidingsgespek.

Ben je benieuwd wat het leiderschapsmodel van de vijf rollen van een Meesterherder voor jou als manager, jouw team of bedrijf kan betekenen? 

Aan de hand van een presentatie vertel ik je graag meer over de vijf rollen en je bent van harte welkom om daarna met jouw team of collega’s in de kudde te komen ervaren hoe je de rollen inzet. 

Kennismaking

In een presentatie laat ik je kennis maken met de Vijf rollen van een Meesterherder

Voor Teams 

Jouw team als kudde. Wat is ieders plek in het team en hoe worden de rollen ingezet?

Voor Managers

Word de Meesterherder die jouw team of bedrijf nodig heeft om tot optimale performance te komen.