Ervaringsgewijs 

Hindernissen

Op mijn eigen ont-wikkelingspad ben ik de nodige hindernissen en uitdagingen tegengekomen die niet gemakkelijk, maar wel bijzonder leerzaam waren. Ze hebben me geholpen om me van de wikkels  te ontdoen die me weg hielden bij luisteren naar mijn gevoel, vertrouwen op mijn intuïtie en zijn wie ik werkelijk ben. Zo’n ont-wikkeling gun ik iedereen! Het leven wordt zoveel eenvoudiger als je gaat luisteren naar de wijsheid die in jou aanwezig is. 

Verlangen of Noodzaak

De wens om te gaan ont-dekken wie we nou echt zijn, komt meestal voort uit verlangen of uit noodzaak. Waarom zou je wachten tot er noodzaak is, tot je leven vast loopt, je ziek wordt of een burn-out krijgt. Creëer noodzaak door te luisteren naar het verlangen diep in je en ga op pad, zet de eerste stap en zie waar die je brengt

In 2013 kwam er een einde aan een periode van 23 jaar waarin ik eigenaar was van een grafisch bedrijf. Diep in mij zat een verlangen naar een ander leven, maar ik durfde daar geen gehoor aan te geven. Ik deed wat er van me verwacht werd door mijn omgeving. Ik voelde de verantwoordelijkheid naar het personeel, de klanten, mijn kinderen en ging aan mezelf voorbij. En toen kwam de noodzaak en had ik geen keuze meer. Een faillisement maakte dat ik veel kwijt raakte van wat ik in materiële zin had opgebouwd. Daardoor ontstond er ruimte om te onderzoeken wat nog echt belangrijk is in het leven en wie ik nu werkelijk ben. Geluk zit niet in materie ontdekte ik, geluk zit in jezelf. Het gaat er niet om wat je overkomt in het leven, maar om wat er je ermee doet.

 

Vijf rollen van de Meesterder

Paarden spelen al bijna mijn hele leven een grote rol en zijn mijn grote leermeesters als het gaat over bewust zijn, over luisteren naar je lichaam, over verbinding, over onvoorwaardelijke liefde. Het verlangen diep in mij was om de mij gegeven lessen samen met de paarden door te geven aan mensen die meer in lijn willen leven met wie ze in essentie zijn, met hun Authentieke Zelf.

Een aantal jaren geleden kwamen de boeken van Linda Kohanov op mijn pad en haar methode was precies wat ik zocht. In de afgelopen 2 jaar heb ik de opleiding tot Medicine Horse Way Instructor gevolgd. Deze opleiding is gebasseerd op het gedachtegoed van Linda Kohanov over hoe het in een kudde paarden “werkt’. In augustus was Linda in Nederland om de training over de vijf rollen van de Meesterherder te geven. Het model was een eye opener en gaf me heel veel inzicht in hoe ik mijn leven én mijn bedrijf had geleid.

 

Missie

Het is mijn missie om iedereen die dat wil de kans te geven zich laag na laag kan ont-wikkelen en autenthiek zichzelf te worden. 

Door ervaringsgerichte ontmoetingen, workshops en trainingen te organiseren, faciliteer ik een veilige omgeving waarin kan worden geëxperimeerd en onderzocht.