Kwetsbaarheid is niet winnen of verliezen,
het is de moed om aanwezig en zichtbaar te zijn
terwijl we geen controle hebben over de uitkomst

– Brene Brown –

Wat brengt jou in beweging, verlangen of noodzaak?

De wens om te gaan ont-dekken wie we nou echt zijn, komt meestal voort uit verlangen of uit noodzaak. Waarom zou je wachten tot er noodzaak is, tot je leven vast loopt, je ziek wordt of een burn-out krijgt. Creëer noodzaak door te luisteren naar het verlangen diep in je en ga op pad, zet de eerste stap en zie waar die je brengt

In 2013 kwam er een einde aan een periode van 23 jaar waarin ik eigenaar was van een grafisch bedrijf. Diep in mij zat een verlangen naar een ander leven, maar ik durfde daar geen gehoor aan te geven. Ik deed wat er van me verwacht werd door mijn omgeving. Ik voelde me verantwoordelijk naar mijn bedrijf, naar mijn gezin en ging aan mezelf voorbij. En toen kwam de noodzaak en had ik geen keuze meer. Een faillisement maakte dat ik veel kwijt raakte van wat ik in materiële zin had opgebouwd. 

Waar een deur dichtgaat, gaat ook altijd weer een deur open. Er kwam ruimte om te onderzoeken wat nog echt belangrijk is in het leven en wie ik nu werkelijk ben. Geluk zit niet in materie ontdekte ik, geluk zit in jezelf. Het gaat er niet om wat je overkomt in het leven, maar om wat er je ermee doet.

Paarden spelen al bijna mijn hele leven een grote rol en zijn mijn grote leermeesters als het gaat over bewust zijn, over luisteren naar je lichaam, over verbinding, over onvoorwaardelijke liefde. Het verlangen diep in mij was om de ontvangen lessen samen met de paarden door te geven aan mensen die meer in lijn willen leven met wie ze in essentie zijn, met hun Authentieke Zelf. 

Missie

Het is mijn missie om iedereen die dat wil de kans te geven zich laag na laag kan ont-wikkelen en authentiek zichzelf te worden. 

Door ervaringsgerichte ontmoetingen, workshops en trainingen te organiseren, faciliteer ik een veilige omgeving waarin kan worden geëxperimeerd en onderzocht.

 

Op mijn eigen ont-wikkelingspad ben ik de nodige hindernissen en uitdagingen tegengekomen die niet gemakkelijk, maar wel bijzonder leerzaam waren. Ze hebben me geholpen om me van de wikkels  te ontdoen die me weg hielden bij luisteren naar mijn gevoel, vertrouwen op mijn intuïtie en zijn wie ik werkelijk ben. Zo’n ont-wikkeling gun ik iedereen!

Het leven wordt zoveel eenvoudiger als je gaat luisteren naar de wijsheid die in jou aanwezig is en als je meer in lijn gaat leven met wie jij in essentie bent. Dan ga je aan het stuur  staan van je eigen leven en beweeg je van noodzaak naar verlangen als drijfveer om in beweging te komen én te blijven.

De kudde

Maak kennis met mijn co-coaches en tevens leraren, maatjes en toppers die het belangrijkste werk doen in de coachsessies en trainingen.
Wat we met elkaar delen is dat we alledrie een carrière switch hebben gemaakt en dat we graag mensen ontmoeten. 

Maggie

Maggie is een Welshmerrie van 26 jaar. Acht jaar geleden kwam ze op mijn pad en ik ben als een blok voor haar gevallen. Een ontzettende lieve, slimme en aanhankelijke pony is ze. Haar carrière als fokmerrie was ten einde gekomen doordat ze niet meer drachtig werd en ze zocht een nieuwe bestemming. De rol die zij in de kudde vervult, is vooral die van de Wachter, ze houdt alles goed in de gaten. Maggie staat wat lager in de rangorde en heeft in Aranco een maatje met bij ze kan schuilen als ze situaties wat spannend vindt. Ze is een hele lieve en trouwe metgezel voor hem.  

 

Aranco

Aranco is een NRPS ruin van 18 jaar. In mijn zoektocht naar een tweede coachpaard kwam ik hem tegen op internet. Hij zocht een goed tehuis omdat hij door een blessure niet meer geschikt was voor de sport. Daar waar Maggie heel extrovert is, is Aranco een binnenvetter. Hij uit zich niet zo snel, maar als hij het doet is het ook gelijk groot. Aranco trekt zich niet zo veel aan van de rangorde, hij neemt zijn plek en doet wat hij wil. De rol van dominant past hem goed en hij doet dat op een maar duidelijke maar vriendelijke  manier. Aranco heeft veel maatjes in de kudde, de rol van verzorger past hem goed. 

 

Waikiki

Waikiki is een KWP merrie die ik 21 jaar geleden zelf gefokt heb. In haar jonge jaren heb ik op haar gereden. Ze heeft me veel geleerd over je bewust zijn van hoe je je voelt en wat het effect daarvan is op het gedrag van een paard. 

Mijn beide dochters hebben haar daarna gereden. Jiska tot op Z niveau in de dressuur. Nu ze met pensioen is, is weer teruggekomen bij mij in haar rol als coachpaard. Door de jaren heen heeft ze dat al vaker gedaan. Waikiki is een superfijn paard, lief en sensitief dat heel snel door heeft hoe jij je voelt.