Zonder oordeel gaat het paard de ontmoeting met jou aan 
Onderzoekt wie je bent en wat jij meebrengt
Liefdevol en zacht

Ervaringsgericht leren met Paarden
Ontmoetingen met impact

Weet je dat 90% van onze communicatie non-verbaal is? Woorden zijn de taal van ons hoofd, gevoelens en emoties de taal van ons lichaam. De taal van ons lichaam is veel sterker dan die van onze woorden. En toch hechten we de meeste waarde aan wat we denken en zeggen.

In ons lichaam ligt informatie opgeslagen over alles wat we meegemaakt hebben in ons leven. En het bevat een schat aan wijsheid die we altijd kunnen raadplegen. Alle antwoorden zijn in ons aanwezig.

De grote toegevoegde waarde van ervaringsgericht leren met paarden, is dat zij meester zijn in het lezen van lichaamstaal.

Ze laten zich niet door de gek houden door woorden en reageren puur en alleen op wat ze bij je voelen. Ze “scannen” wat je intentie is en wat je uitstraalt. Ze hebben direct door of wat je doet klopt met hoe je je voelt. Ze houden van duidelijkheid en dat is er voor hen als je congruent bent. Dan “snappen” ze je en ben je veilig om mee te verbinden.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor mensen, wij reageren ook op lichaamstaal en op de intentie. De woorden die we gebruiken brengen vaak verwarring omdat we het ook voelen als wat gezegd wordt, niet in overeenstemming is met wat ons lichaam ons vertelt. 

Ervaringsgericht leren met paarden is gericht op:

  • Het vergroten van je emotionele flexibiliteit en weerbaarheid.
  • Het doorbreken van blokkades en patronen die persoonlijke groei in de weg zitten
  • Het versterken van leiderschapsvaardigheden.
 
Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de wijsheid van ons lichaam, van de informatie van emoties en de boodschappen die deze hebben. De activiteiten met paarden zijn gericht op leren van vaardigheden en op het vergroten van het zelfbewustzijn.. 

Waar gaan de meeste coachvragen over?

Hoe kan jij jezelf ontmoeten?

Individueel coachtraject

Het doel van een traject is je tools in handen te geven waardoor je meer en meer kunt zijn wie je authentiek bent, en los te laten wat je daarvan weghoudt.

De aangereikte tools stellen je in staat je eigen wijsheid te raadplegen en bewust andere keuzes te maken. De inzichten die je verkrijgt over hoe het bij jou ‘werkt’ zorgen ervoor dat er een gedragsverandering gaat plaatsvinden die schijnbaar moeiteloos en als vanzelf gaat.

Een coachtraject bestaat uit een intake gesprek en 6 coachsessies. In de coachsessies nemen we de theorie van de tools door en ga je in ontmoetingen met een paard ervaren wat je hebt geleerd.

Tarief per coachsessie: € 135,-

Prijzen zijn incl. btw voor particulieren en excl. btw voor ondernemers.

Wil je eerst kennismaken?

Workshop Grenzen als basis voor verbinding

Deelnemen aan de workshop is dé manier om kennis te maken met Ervaringsgericht leren met Paarden en om te ervaren wat dit voor jou kan betekenen in jouw ontwikkeling én authentiek leiderschap. 

In deze workshop staat het thema Grenzen stellen en je plek in nemen centraal. Pas als wederzijdse grenzen her- en erkent worden, is er ruimte voor verbinding. Zowel in theorie als in de praktijk gaan we aan de slag met de vragen:

  • Hoe weet ik waar mijn grens ligt?
  • Hoe kan ik mijn grens aangeven?
  • Hoe zorg ik ervoor dat anderen mijn grens respecteren? 
  • Hoe ga ik om met de grenzen van een ander?

We leren je tools om je grens te (h)erkennen en aan te geven. In een ontmoeting met een paard ga je jouw antwoorden vinden op bovenstaande vragen, door te experimenteren met de geleerde tools.

 

Wil je weten wanneer de volgende workshop is klik dan op de knop hiernaast.

Praktische zaken

Prijzen zijn incl. btw voor particulieren en excl. btw voor ondernemers.

Het maximum aantal deelnemers is 4.

De Workshop duurt van 10.00 tot 16.00.

Voor koffie, thee en broodjes wordt gezorgd.

Deelname aan de workshop € 199,-

Hoe hebben anderen het ervaren?

Daniëlle@username
Lees verder
Wat een inzicht gaf het om aan deze workshop mee te doen. Ik wist wel dat ik moeite had om mijn grens aan te geven. De manier waarop de paarden dat me lieten zien was erg confronterend.