Zonder oordeel gaat een paard de ontmoeting met jou in en onderzoekt wie je bent en wat jij meebrengt.
 Liefdevol en zacht.

Ontmoetingen met impact

Weet je dat 90% van onze communicatie non-verbaal is? Woorden zijn de taal van ons hoofd, gevoelens en emoties de taal van ons lichaam. De taal van ons lichaam is veel sterker dan die van onze woorden. En toch hechten we de meeste waarde aan wat we denken en zeggen.

In ons lichaam ligt informatie opgeslagen over alles wat we meegemaakt hebben in ons leven. En het bevat een schat aan wijsheid die we altijd kunnen raadplegen. Alle antwoorden zijn in ons aanwezig.

De grote toegevoegde waarde van ervaringsgericht leren met paarden, is dat zij meester zijn in het lezen van lichaamstaal.

Ze laten zich niet door de gek houden door woorden en reageren puur en alleen op wat ze bij je voelen. Ze “scannen” wat je intentie is en wat je uitstraalt. Ze hebben direct door of wat je doet klopt met hoe je je voelt. Ze houden van duidelijkheid en dat is er voor hen als je congruent bent. Dan “snappen” ze je en ben je veilig om mee te verbinden.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor mensen, wij reageren ook op lichaamstaal en op de intentie. De woorden die we gebruiken brengen vaak verwarring omdat we het ook voelen als wat gezegd wordt, niet in overeenstemming is met wat ons lichaam ons vertelt. 

Ervaringsgericht leren met paarden is gericht op:

  • Het vergroten van je emotionele flexibiliteit en weerbaarheid.
  • Het doorbreken van blokkades en patronen die persoonlijke groei in de weg zitten
  • Het versterken van leiderschapsvaardigheden.
 
Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de wijsheid van jouw lichaam, van de informatie van emoties en de boodschappen die deze hebben. De activiteiten met paarden zijn gericht op leren van vaardigheden en op het vergroten van het zelfbewustzijn.. 

Waar gaan de meeste coachvragen over?

Hoe kan jij jezelf ontmoeten?

Workshop Over Grenzen

In deze workshop staat het thema Grenzen stellen en je plek in nemen centraal. Zowel in theorie als in de praktijk gaan we aan de slag met de vragen:

  • Hoe weet ik waar mijn grens ligt?
  • Hoe kan ik mijn grens aangeven?
  • Hoe zorg ik ervoor dat anderen mijn grens respecteren? 
  • Hoe ga ik om met de grenzen van een ander?

In een ontmoeting met een paard ga je experimenteren met jouw antwoorden op deze vragen.

Deelnemen aan de workshop is dé manier om kennis te maken  met Ervaringsgericht leren met Paarden en om te ervaren wat dit voor jou kan betekenen in jouw ontwikkeling én persoonlijk leiderschap. 

Aantal deelnemers

Het maximum aantal deelnemers is 4. 

Praktische zaken

Data: 10 september, 8 oktober

De Workshop duurt van 10.00 tot 16.00.
Voor koffie, thee en broodjes wordt gezorgd.

De locatie waar de workshop plaatsvindt is Stal de Vledderhoeve in Vledder.

Investering

Deelname aan de workshop € 199,-*

* Prijzen zijn incl. btw voor particulieren en excl. btw voor ondernemers.

Individueel ervaringsgericht coachtraject

Het doel van een traject is je tools in handen te geven waardoor je meer en meer kunt zijn wie je authentiek bent, en los te laten wat je daarvan weghoudt.

De aangereikte tools stellen je in staat je eigen wijsheid te raadplegen en bewust andere keuzes te maken. De inzichten die je verkrijgt over hoe het bij jou ‘werkt’ zorgen ervoor dat er een gedragsverandering gaat plaatsvinden die schijnbaar moeiteloos en als vanzelf gaat.

Een coachtraject bestaat uit een intake gesprek en aantal coachsessies. In de coachsessies nemen we de theorie van de tools door en ga je in ontmoetingen met een paard ervaren wat je het geleerd.

Praktische zaken

Een coachsessie duurt 1 tot 1,5 uur en vindt plaats bij Stal de Vledderhoeve in Vledder. 
Het tarief per coachsessie is € 135,-*.

* Prijzen zijn incl. btw voor particulieren en excl. btw voor ondernemers.

Autonomie in Verbinding

Een training van 2 x 2 dagen waarin Autonomie in Verbinding centraal staat. Hoe neem jij je plek in in de kudde van mensen en paarden? In ieder contact met de wereld om ons heen gaat het over twee basisbehoeften:

De behoefte aan autonomie – Voldoende eigen ruimte met veilige grenzen en een gezonde afstand tot de ander.

De behoefte aan verbinding – Afgestemd contact en vertrouwen en een gezonde nabijheid tot de ander,

In ontmoetingen met elkaar, met de paarden en met de tools van het Ervaringsgericht leren met paarden ga je ervaren ‘hoe je het doet’ en hoe je de wijsheid van je lichaam in kunt zetten. Ook onderzoeken we wat je belemmert om de twee behoeftes vrij te leven en wat je nodig hebt om dit te meer te gaan doen.

Aantal deelnemers

Het maximum aantal deelnemers is 4.

Praktische zaken

De training vindt plaats bij Stal de Vledderhoeve in Vledder en duurt van 9.30 tot 16.00 uur.
Wij zorgen voor koffie, thee en de lunch. In de omgeving van Vledder zijn veel bed & breakfasts waar je kunt overnachten.

Investering

Deelname aan de training kost € 995,-* .

* Prijzen zijn incl. btw voor particulieren en excl. btw voor ondernemers.

Wat zeggen anderen ervaren?