Authentiek Jezelf zijn

En dat blijven in ontmoetingen met  anderen

Het Authentieke Zelf is wie je in essentie bent

Het is de persoonlijkheid waarmee je bij je geboorte op deze aarde komt

Het is de kern van je innerlijke leiding en intuïtie

Terwijl we opgroeien raken we vaak het contact met ons Authentieke Zelf kwijt. Om erbij te morgen horen, passen we ons aan en doen wat er van ons verwacht wordt.

Daarbij ontwikkelen we overtuigingen, gewoonten en gedragingen die veelal gebaseerd zijn op familiegewoonten, cultuurinvloeden, schoolsystemen én door invloeden van de media en internet. Dit is een veelal onbewust proces.

In het verleden zijn de overtuigingen nuttig geweest als overlevingsmechanisme. Maar ze kunnen de vorm aannemen van een eigen identiteit – het Valse Zelf – waarvan we zijn gaan geloven dat dát is wie we zijn.

We raken dan de verbinding met onze innerlijke leiding en intuïtie kwijt.

Het leven is dan wel leuk, maar het kost veel energie en we wordt er niet echt blij van. We voelen dat wat (en hoe) we doen niet helemaal optimaal is. Diep van binnen  is er een verlangen naar “iets” anders.  

Het kan ook zijn dat er noodzaak ontstaat om het anders te gaan doen. Het leven zet ons stil. Ons lichaam wordt ziek, of onze geest raakt uitgeput. De rek is eruit, de veerkracht is weg en een burn-out ligt op de loer.

En dan ….  is hét moment gekomen om op zoek te gaan naar antwoorden 

Ontdek Jouw talent

Jouw drijfveren én talenten in kaart brengen, geeft inzicht waarom je doet zoals je doet. En maakt het mogelijk te kiezen voor de inzet van een ander talent en daarmee voor ander gedrag.

Een onmisbare stap in het ont-dekken van je Authentiek Zelf.

Ontmoet Jezelf

Ontmoet jezelf in de ontmoeting met een paard. Ontvang zonder oordeel feedback op je gedrag. Experimenteer met ander gedrag en ervaar direct wat het effect daarvan is.

Ervaar Hoe je het doet en maak keuzes die bij jou passen.

Ontwikkel Leiderschap

Vergroot jouw authentiek leiderschap op een natuurlijke manier door inzet van de Vijf Rollen van de Meesterherder. Jouw talenten geven je inzicht hoe je elk van de rollen vormgeeft.

Groeien en bloeien volgens jouw natuur.

De behoefte om te leven vanuit het Authentieke Zelf is dé drijvende kracht achter het volgen van je levenspad en het verlangen om te leren en te groeien.

Hoe ziet het er dan uit als je leeft vanuit je Authentieke Zelf?

  • Je kent jezelf ten diepste, weet wat je talenten en je valkuilen zijn.
  • Je leeft in het heden, kent je verleden en weet dat je daar niets meer kunt veranderen. 
  • Je neemt verantwoordelijkheid voor je gevoelens, je woorden en daden.
  •  Je bent congruent, wat je zegt en doet is in lijn met wat je van binnen voelt.
  • Je durft kwetsbaar te zijn en kent de kracht daarvan.
  •  Je vertrouwt op je innerlijke eigen-wijsheid.

Ook in organisaties neemt de behoefte aan Authenticiteit toe. Medewerkers willen geleid worden door Authentieke Leiders, die hen faciliteren in hun groei en ontwikkeling. En daar waar medewerkers zich ontwikkelen, groeit en bloeit een bedrijf als totaal.

Het begint bij jou!

Ga jij leven vanuit je Authentieke Zelf? 

Wordt jij een Authentiek Leider voor jezelf? 

En daarmee voor anderen?

Authentiek leiderschap is jezelf en je eigen-waarden ten diepste kennen en vertrouwen op je innerlijk wijsheid. Vandaaruit geef je vorm aan je eigen leven en invulling aan de rollen die je dagelijks vervuld.

Zelfbewust laagje na laagje jezelf ont-wikkelen brengt je bij je Authentieke Zelf. Het authentieke zelf is de basis van de persoonlijkheid waarmee je op deze aarde gekomen bent. Het is de bron van onze innerlijke leiding en intuïtie. En het is de drijvende kracht achter ons verlangen om te leren en te ontwikkelen.

Ont-wikkelen begint bij afstand nemen van jezelf, zodat je jezelf kunt gaan waarnemen. Wat voel je in je lichaam, welke gebeurt er in je hoofd? Wat is het verhaal dat je jezelf vertelt, welke overtuigingen en beperkende gedachten heb je? 

Alleen als we dapper genoeg zijn om de duisternis te ontdekken, 
zullen we de oneindige kracht van ons licht verkennen

– Brene Brown –

Belangrijke inzichten over wie ik Authentiek ben, heb ik verkregen in de ontmoetingen met paarden.  

Zonder oordeel en met compassie prikten ze feilloos door mijn zorgvuldig opgebouwde muren heen en brachten me bij mijn gevoel en de pijn die daaronder zat.

Na een ongelukkig van mijn paard durfde ik niet meer te rijden. In mijn zoektocht hoe deze angst te overwinnen ervaarde ik hoe het is om je te laten leiden door je innerlijke wijsheid. Het bleek dé belangrijkste factor te zijn in de teugels weer in handen nemen.

Een groot inzicht over mijn ondernemerschap verkreeg ik toen ik kennis maakte met het leiderschapsmodel de Vijf rollen van de Meesterherder. Een gebalanceerde inzet van deze rollen is de basis van Authentiek Leiderschap.

Word een Authentiek Leider

Laat paarden je mentor zijn en volg de weg van het paard

Als mensen van paarden gaan leren en volgens hun wijsheid leven,
gebeuren er magische dingen

Waarom paarden?

Paarden zijn meesters in het omgaan met de grote uitdaging waar veel mensen voor staan: deel uitmaken van een groep én trouw zijn aan zichzelf. Als kuddedier zijn paarden hier heel goed in: ze kennen de waarde van het onderdeel zijn van een kudde, ondanks de verschillen die er op individueel niveau zijn. Ook al kunnen paarden niet altijd met elk lid van de kudde overweg, in tijden van bedreiging en nieuwsgierigheid staat het gezamenlijke doel voorop en verenigen ze zich.

Wat het samenleven in de kudde ondanks de verschillen zo succesvol maakt, is dat de interacties tussen paarden zeer authentiek zijn. Paarden kennen geen schaamte zoals wij dat doen als het gaat om je wensen kenbaar maken, in meningsverschillen, of je gedragen op een manier die anderen misschien niet leuk vinden. 

Ze leren van de reactie die hun gedrag veroorzaakt en ervaren dat de consequentie van dat gedrag ongewenst kan zijn. Ze zien zichzelf niet als slechte paarden, maar dat hun gedrag soms niet het gewenste resultaat heeft. Grote kans dat zo’n actie in de toekomst niet meer herhaald wordt.

Paarden zijn altijd in het hier en nu, ze maken geen zorgen voor morgen en hebben geen verhalen over het verleden. Ze gebruiken hun lichaam als informatiebron, luisteren naar het gevoel, handelen zo nodig en gaan daarna weer terug naar rust en ontspanning.

Paarden geven je de mogelijkheid je eigen wijsheid te ont-dekken,
jezelf te ont-moeten en 
jezelf laagje na laagje te ont-wikkelen

Zij gingen je voor

Wat vond ik het fijn zeg om bij jou te zijn. Ik heb gelijk al veel geleerd en meer besef gekregen over mijzelf. Op de terugweg had ik mooi de tijd om na te denken hoe ik zaken anders wil gaan aanpakken. Ik voelde mij ook erg sterk toen ik thuis kwam, zo’n fijn gevoel dat ik de hele wereld weer aankan. Kom maar op!!
Natascha
Wilma voelt intuïtief goed aan wat ik nodig heb in mijn proces. Ze durft liefdevol maar duidelijk te spiegelen, waardoor ik op een andere manier ben gaan kijken naar hoe en waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe.
Daan
De aanpak met paarden is een hele unieke ervaring. Vooral in combinatie met de coaching. De hele manier waarop je met ons en de paarden interacteert is prachtig. Wat het heeft opgeleverd voor mij is meer aandacht voor voelen en minder ratio. Als je de moed hebt om naar jezelf te kijken, meer kwaliteit van leven wilt ervaren en je dichter bij de natuur én je eigen natuur wilt komen, ga dan naar Wilma
Karin